За нас

Вашият надежден парньор на българския и европейския пазар

Кратка история на компанията

Електрисити ЕООД стартира дейността си през 2009 г. с комплексно изграждане, въвеждане в експлоатация, поддръжка и ремонт на външни електрозахранвания и вътрешни електроинсталации, както и всички видове слаботокови системи и сградна автоматизация.

Компанията ни предлага пълния спектър от дейности: проектиране, доставка на системите, монтаж и пуск. Фирмата е регистрирана в Централен Професионален Регистър на Строителя.

Водени от желанието за подобряване на качеството на дейността на компанията през 2010 г. Електрисити ЕООД се сертифицира по международните стандарти ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, BS OHSAS 18001:2007.

Фирмата става редовен член на Камарата на строителите в България. През 2011 г. Електрисити ЕООД стартира първия си по-мащабен проект – изграждане на електроинсталации на Търговски център ,,Парадайз“ гр. София, внедрява стандартите SA 8000:2008, ISO 27001:2005 и ISO 50001:2011 и е първата строителна фирма в България внедрила шесткратна интегрирана система по ISO.

Към днешна дата компанията ни притежава следните ISO сертификати: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, ISO 27001:2017 и ISO 50001:2018.

През 2016 г. печелим Златна награда в годишната класация на Камара на строителите за постигнати резултати в строежи от Енергийната инфраструктура. През следващата година сме удостоени с грамота от ,,Камара на строителите за ,,Най-добър строител“ за 2017 година в категория средни предприятия. Печелим награда за Сграда на годината 2021 в категория ,,Сгради със специално предназначение“ в Национален конкурс „Сграда на годината“ под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Електрисити ЕООД притежава разрешение за достъп до класифицирана информация.

Интернационализация на бизнеса в посока Германия

От 2016 г. компанията стартира дейност на германския пазар, където и до днес изпълняваме електроинсталации в профил силнотокови и слаботокови системи. Реализираме целия спектър от електроинсталационни дейности – проектиране, доставка на оборудването, инсталация и пускане в експлоатация на системите.

Компанията има официално регистриран клон в гр. Висбаден, Германия. Членуваме в Камара на Електротехниката гр. Висбаден, Германия. Сред клиентите ни там са както частни компании, така и обществени възложители – напр. общински дружества, университети, болници, културни институции.

Нашият първи проект през 2016 г. е електроизграждане на Конгресен Център RMCC в гр. Висбаден с директен договор с Общинско предприятие TriWiCon. През периода 2016 г. – 2021 г. успяхме да спечелим и изпълним успешно и още проекти за значими частни и обществени сгради. Всички наши проекти в Германия изпълняваме със собствен персонал от електромонтажници и технически специалисти.

За бързите и точни доставки на електроматериали разчитаме на богатата ни мрежа от местни доставчици и големите търговски компании.

Сградно строителство

Освен специализацията ни в електроинсталациите и енергийната инфраструктура в България, ние развиваме активна дейност и в секция високо строителство, като особено силен темп на развитие бележим след 2018г.

Редица инвеститори, строителни компании и проектни дружества ни поверяват строителството на своите сгради в столицата, а портфолиото ни от услуги в този сектор включва всички етапи на строителство, т.е. изпълнение „до ключ“.

Удостоверения от Камарата на строителите в България

Инвестиции в техника и механизация

Едно от нашите конкурентни предимства при реализиране на проектите ни е фактът, че разполагаме с богата гама собствена строителна техника и механизация (напр. автовишки, ножични платформи, товарачи, мотокари, автокран, багери, камиони).

Това ни позволява гъвкавост и възможност за бърза реакция за целите на техническата обезпеченост на строителните ни площадки. Освен това притежаваме широк автопарк от леки и товарни автомобили.

Най-ценният ни ресурс: персоналът

Стартирайки своята дейност през 2009 г. екипът ни скромно наброяваше 10 човека. Тогава, водени от ентусиазъм и немалка доза смелост, колелото на фирменото развитие се завърта така, че да можем в началото на 2021 г. да отбележим 25-кратен ръст в броя на служителите, наброявайки 250 служителя – проектни ръководители, технически ръководители, координатори, електромонтажници, строителни работници, проектанти, финансови и административни специалисти.

Компанията ни има собствен учебен център за обучение на кадри по електробезопасност съгласно  Правилника за безопасност при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи. Паралелно с разрастването на екипа ни,  дойде време да изградим нов, по-голям и по-приветлив офис. В началото на 2021 г. започна изграждането на новата ни офис сграда в квартал Овча Купел, гр. София.

През годините разширихме екипа си – станахме един страхотен и сплотен колектив, който е готов за всякакви предизвикателства. Днес не спираме да работим, да се учим и да пишем историята на Електрисити ЕООД.

Зелена енергия

От 2021 г. ЕЛЕКТРИСИТИ ЕООД навлиза на нов пазарен сектор – възобновяемите енергийни източници и по-конкретно соларна енергия. Стартирахме реализация на проекти за изграждане на собствени фотоволтаични централи на няколко локации в страната.

За реализацията им работим съвместно с проектанти, архитекти и най-вече световно утвърдени доставчици на панели, инвертори и метални конструкции.

Научете повече >>